کارناوال - راهنمای سفر

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

استان مازندران، بهشهر، جاده بهشهر- گلوگاه، ۶ کیلومتری جاده عباس‌آباد

4.3

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 8 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 4 ساعت

ساعت دسترسی

امروز شنبه 08:00 صبح تا 15:00

شماره تماس

هزینه

5000 تومان

همه چیز درباره مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

09 اسفند 1398

به روز رسانی

10 تیر 1399

معرفی /

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

در میان آثار جهانی ایران، مجموعه‌ای بی‌نظیر از باغ‌های ایرانی به چشم می‌خورد که باغ عباس آباد بهشهر یکی از آنهاست. این باغ که با عنوان مجموعه تاریخی و گردشگری عباس آباد شناخته می‌شود، مهم‌ترین باغ غیرکویری ایران است. در این مطلب به معرفی این جاذبه می‌پردازیم و در مورد آثار و دریاچه باغ عباس آباد برای‌تان می‌گوییم، بخش‌های مختلف آن را به شما معرفی می‌کنیم و در نهایت آدرس باغ عباس آباد بهشهر و اطلاعات بازدید از آن را به شما می‌دهیم.

چرا مجموعه تاریخی عباس آباد؟


  • باغ عباس‌آباد یکی از باغ‌های ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
  • این مجموعه به سبب داشتن طبیعت زیبا یکی از تفرجگاه‌های محبوب شمال کشورمان محسوب می‌شود.
  • عباس‌آباد، از زیباترین و بزرگترین باغ‌های غیر کویری ایران است.
  • در این مجموعه امکانات رفاهی و تفریحی خوبی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است؛ مثل رستوران، قایق سواری و ... .
Photo by : Unknown

آشنایی با مجموعه تاریخی عباس آباد و تاریخچه آن

با دور شدن از بهشهر و در دامنه رشته کوه‌های البرز به یکی از آثار تاریخی ایران بر می‌خوریم که با عنوان مجموعه تاریخی عباس‌آباد شناخته می‌شود. این مجموعه در میان جنگل‌های انبوه قرار دارد و تاریخ‌گردی و طبیعت‌گردی را همزمان برای شما رقم می‌زند.

این باغ، مهم‌ترین باغ غیر کویری ایران است که به سبب قدمت و وسعتش در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. قدمت این مجموعه ارزشمند به دوران صفوی باز می‌گردد و به دستور شاه عباس اول در سال‌های ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری در محلی که در آن زمان به خرگوران مشهور بود ساخته شده است. او این باغ ارزشمند و ساختمان‌هایی را برای اقامت خانواده سلطنتی بنا کرد تا در فصل تابستان به بهشهر که مادرش، اشرف الملوک از اهالی آن بود سفر کند. امروزه این مجموعه حدود 500 هکتار وسعت دارد و به عنوان یک جاذبه تاریخی و یک تفرجگاه مورد توجه گردشگران است.

ثبت ملی و جهانی

مجموعه تاریخی عباس آباد از تاریخ 23 فروردین‌ ماه 1346 با شماره 745 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد و یکی از باغ‌های ایرانی به حساب می آید که در سال 2011 در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.

Photo by : Unknown

خوشگذرانی در مجموعه عباس آباد

مجموعه تاریخی عباس‌آباد به دلیل برخورداری از دسترسی راحت با خودرو، محوطه مناسب، آثار باستانی و آب‌وهوای مطبوع، یکی از تفرجگاه‌های ساکنان و مسافران بهشهر محسوب می‌شود. این مجموعه با داشتن فضایی دل‌انگیز، ساعاتی سرشار از آرامش را به شما هدیه می‌دهد. مجموعه عباس‌آباد امکانات و فرصت های تفریحی زیر را برای بازدیدکنندگان دارد:

  • قایق‌سواری در دریاچه سد عباس‌آباد
  • پیک‌نیک در اطراف دریاچه 
  • وسایل بازی کودکان
  • رستوران و چایخانه
  • پیاده روی در باغ و لذت بردن از فضای زیبای آن

معماری مجموعه عباس آباد

کارشناسان معتقدند که شیب عمومی زمین، وجود آب و چشم‌اندازهای زیبا، عوامل مهم تاثیرگذار در شکل‌گیری محوطه عباس‌آباد و عناصر معماری دوره صفویه در آن بوده است. مانند بسیاری از باغ‌های ایرانی، استفاده از قرینه‌سازی در معماری این باغ نیز به چشم می‌خورد.

مجموعه یا باغ عباس‌آباد بر فراز یک تپه طبیعی قرار دارد که توسط مهندسان دوره صفوی، پله‌ها و صفه‌هایی در آن ایجاد شده است. پس از احداث باغی سه طبقه و پلکانی، بر روی این تپه عمارتی را در بالاترین قسمت تپه ساخته‌اند.

 تا به حال ۱۶۰۰ مترمربع معماری صفوی در این مجموعه تاریخی کشف و از زیر خاک بیرون آورده شده است. با کاوش‌های صورت گرفته مشخص شد که قسمت‌های مختلفی در این مجموعه قرار دارند. در اینجا برای آشنایی با فضای مجموعه، این بخش‌ها را نام می‌بریم و در ادامه به طور مفصل درباره آنها صحبت می‌کنیم:

  • سد و برج کنترل جریان آب
  • بنای داخل دریاچه مصنوعی 
  • برج‌های دیده‌بانی دوگانه
  • محوطه‌سازی شمالی
  • محوطه‌سازی جنوبی
  • حمام 
  • سد عباس‌آباد
  • مخزن و دریاچه سد
  • گلباغ 
  • کاخ
  • مراکز صنعتی چون کارگاه‌های پخت سفال پوشش بام و آجر
  • آسیاب آبی

چرخش آب در مجموعه | یکی از دلایل ثبت جهانی

یکی از دلایل ثبت این مجموعه در فهرست آثار جهانی، مکانیزم منحصربه‌فرد ایجاد شده در رابطه با چرخش آب در آن است. آب این باغ از چشمه‌ای به نام سرچشمه تامین می‌شود و بعد از ورود به مجموعه، در حوض‌های متعدد می‌چرخد تا تصفیه اولیه آن انجام گیرد. البته برای کشف منبع این آب، کاوش‌های بسیاری صورت گرفته است و باستان‌شناسان کوه جهان مورا، در دامنه رشته کوه‌های البرز را نیز مورد بررسی قرار داده تا به این چشمه رسیدند.

پس از ساخت عمارت، در قسمت مرکزی باغ نیز حوض بزرگی احداث شده است و حوض‌های کوچکتر را در اطراف آن تعبیه کرده‌اند. آب از طریق سطوح شیب‌دار، فاصله باغ تا گل‌باغ را طی می‌کند تا به حوض مرکزی برسد و به صورت فواره خودش را نشان دهد. در گذشته با استفاده از شیب زمین و به کار بردن لوله‌های سفالی، آب از فواره‌ای در میان حوض مرکزی بیرون می‌آمده و مابقی آن نیز به حوض‌های جانبی می‌ریخته است. وجود این فواره در میان باغ علاوه بر اینکه باعث طراوات فضا می‌شده، با ایجاد صدای آب، حال و هوای خاصی را نیز ایجاد می‌کرده است. 

جاده های سنگ فرش باغ عباس آباد

جاده‌های سنگ‌فرش در این مجموعه از جمله دیدنی‌های بسیار جالب توجه آن هستند که در  این قسمت ها به چشم می خورند:

  • حوالی تنها ورودی مجموعه در قسمت شرقی
  • از محل باغ به کاخ صفوی
  • از محل باغ به محل آسیاب

بخش های قابل بازدید مجموعه عباس آباد

دریاچه سد عباس آباد

سد عباس‌آباد، سازه‌ای به ارتفاع 20 متر است که در دره‌ای عمیق احداث شده و به سبب کیفیت ساخت، مرمت و توجه به موقع، به عنوان سالم‌ترین قسمت مجموعه شناخته می شود.

آب سد از آب‌های زمستان و چشمه سرچشمه تامین می‌شود که از داخل غاری می‌جوشد و فشار جریان آب آن به حدی است که می‌تواند آب را تا 600 متری باغ برساند.

3 دریچه خروجی برای سد تعبیه شده و در پشت سد، پشت‌بندی دیده می‌شود که هم به عنوان پشت‌بند سد کاربرد دارد و هم، کار یک چاه تخلیه آب را انجام می‌دهد. دریچه‌هایی نیز در ارتفاعات گوناگون در نظر گرفته شده تا با کشیدن آنها، آب به روستاهای اطراف فرستاده شود. آب این سد در تابستان جهت آبیاری شالیزارهای برنج و تامین آب روستاهای اطراف مورد استفاده قرار می‌گرفته است. 

برای ساخت این سد از سنگ، آجر و ملات ساروج استفاده شده و طبق بررسی‌های به عمل آمده در بعضی از قسمت‌های مخزن سد، ملات آهک نیز به کار برده شده تا از رشد گیاه لویی که در تمام آب‌بندان‌های مازندران می‌روید، جلوگیری شود.

Alireza Javaheri 

بنای میان دریاچه عباس آباد

در میان دریاچه سد باغ، یک بنای چهار طاقی (1) آجری به چشم می‌خورد که در گذشته بنایی با مصالح چوب و سقفی سفالی، بر روی آن ساخته بودند. ارتفاع این بنا بالغ بر ۱۸ متر است که در زمان آبگیری سد به زیر آب می‌رود و تنها سقف با درختچه‌هایی در اطراف آن، همچون جزیره‌ای در میان آب نمایان هستند.

این بنا چه کاربردی دارد؟

کاربرد فنی | جلوگیری از تخریب سد: در مواقع اضطراری، تخلیه آب از طریق دریچه سد، می تواند موجب فشار و هجوم آب شود و سد را تخریب کند. به همین جهت یک چهار طاقی با جرز (1) مشبکِ مرتبط به هم احداث شده تا از تخریب سد جلوگیری به عمل آید.

سازندگان سد، آن را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که با حداکثر شدن میزان آبگیری و فشار بر روی دیواره، آب از دریچه خروجی سد بیرون نریزد؛ زیرا به هنگام تخلیه آب از دریچه، خرابی‌هایی متوجه سد می‌شد. به این منظور تونلی زیرزمینی ساخته شد که به جرز مرکزی چهارطاقی مرتبط بود و آب را به پایین‌تر از دیواره سد و خارج از مخزن هدایت می‌کرد. در زمان ازدیاد فشار آب، دهانه این کانال باز می‌شد و آب از طریق جرز مشبک مرکزی مکیده شده و از طریق کانال به پایین دست سد می رفت.

کاربرد تفریحی: وجود یک بنا در میان آب و گذراندن ساعاتی در آن بسیار جالب توجه بوده است به همین منظور از منتهی‌الیه باغ، پله‌ای آجری برای دسترسی به این بنا وجود داشته و بقایای پایه‌های پل چوبی در شمال بنای مذکور برای رفت و آمد به چشم می‌خورد.

عدم وجود پله آجری در بنا و اطراف چهار طاقی نشان دهنده این است که مقاوم‌سازی سد، اولین هدف از احداث چنین بنایی بوده و سپس با توجه به آبگیری سد، کاربردی تفریحی نیز به آن داده‌اند. در کتاب عباسنامه نیز اشاراتی به استفاده تفریحی شاه عباس دوم از این بنا به چشم می‌خورد. 

پاورقی


1- چهارطاقی یا چارتاقی، به بنایی با زمینه چهارگوش و پوشش گنبدی و چهار ورودی طاق دار گفته می‌شود که متشکل از چهارپایه است و یک طاق گنبدی بر روی آن قرار دارد.

2- قسمت‌های عمودی باریکی از دیوارها که در اثر ایجاد عناصری مثل در یا پنجره در دیوارهای سازه‌ای به وجود می‌آیند.

برج های آجری

دو برج آجری در بخش شرقی دریاچه عباس‌‌آباد نیز دیده می‌شود که هر یک 7 متر قطر و 14 متر ارتفاع و 175 متر از یکدیگر فاصله دارند. دو برج بر روی محور آب‌رسانی باغ قرار گرفته‌اند و با توجه به اختلاف ارتفاع محوطه گل‌باغ نسبت به باغ، می‌توان گفت که دو برج، صرفا کاربرد نگهبانی نداشته و از فشار یا موج ناگهانی آب نیز جلوگیری می‌کردند. از سوی دیگر نمی‌توان برای این دو برج کاربرد نگهبانی در نظر گرفت چرا که پوشش جنگلی محوطه، مانع دیدن مناطق دور دست از فراز برج می‌شوند و نمونه‌ای دیگر از برج‌ها در محوطه دیده نمی‌شود. در واقع، می‌توان برج‌ها را سوپاپ‌های اطمینان و یا شترگلویی (لوله‌ای به شکل S یا U) در نظر گرفت که جهت فشارشکنیِ آب، توسط مهندسین دوره صفوی، طراحی و تعبیه شده‌اند.

Photo by : Unknown

بخش ها و آثار ویران و نیمه ویران مجموعه عباس آباد

بخش‌ها و آثاری در مجموعه عباس‌آباد هستند که بیشتر برای مطالعات تاریخی اهمیت دارند و ویران یا نیمه‌ویران شده‌اند. در اینجا این آثار را به شما معرفی می‌کنیم:

به یاد داشته باشید که تصاویر استفاده شده در ادامه مطلب، باغ عباس آباد را به شما نشان می‌دهند اما مربوط به قسمت‌های نام برده نیستند. اگر تصاویری از این بخش‌ها دارید آن را از اینجا آپلود کنید.

محوطه‌سازی شمالی

محوطه شمالی بر روی تپه ای با ارتفاع 30 متر قرار دارد و به شکل پلکانی ساخته شده است که در بالاترین نقطه، یک سکوی مرکزی را تشکیل می‌دهد. به احتمال زیاد این سکوی مرکزی و سکوهای اطراف آن و جای ستون‌های سنگی موجود، زیر ساز کاخی چوبی بوده‌اند که امروزه اثری از آن دیده نمی‌شود. در این قسمت، حرکت جوی‌ها باعث تشکیل آبشارها می‌شده و در حوض‌های گوناگون به گردش در می‌آمده تا زیباترین مناظر را خلق کند. آبرسانی قسمت مرکزی این محوطه از طریق تنبوشه‌ها صورت می‌گرفته و سپس از حوض مرکزی در سراسر باغ به گردش در می‌آمده است.

محوطه‌سازی جنوبی

حوض‌های آب و کفسازی این محوطه بسیار شبیه به محوطه شمالی هستند؛ اما هیچوقت به اندازه بخش شمالی اهمیت نداشته است.

Photo by : Unknown

محوطه گلباغ | ایستگاه توزیع آب

به فاصله 600 متری از باغ، محلی با عنوان محوطه گلباغ یا ایستگاه توزیع آب قرار دارد که در حدود 3500 مترمربع است و نسبت به باغ در حدود 10 متر اختلاف ارتفاع دارد. احتمال می‌رود که آب چشمه‌ها به این محوطه می‌رسیده و در اثر گردش در حوض‌های متعدد تصفیه می‌شده است. سپس این آب با پیروی از سطح شیبدار و توسط لوله‌های سفالی به سمت باغ اصلی حرکت می‌کرده است. کارشناسان بر این باورند که با توجه به اهمیت امر آب‌رسانی و بر اساس بقایای معماری برج محوطه گل‌باغ در دوره صفویه، نگهبانانی به محافظت از این محوطه مشغول بوده‌اند.

Photo by : Unknown

عمارت یا کاخ

در فاصله کمی از شمال باغ، بقایای آثار معماری از دوره صفوی کشف شده که بر بالای کوه مشرف بر دشت بهشهر و خلیج میانکاله، قرار دارند و از طریق یک جاده سنگ‌فرش از داخل باغ می‌توان به آن رسید. کارشناسان به دلایل زیر احتمال می‌دهند که محل کشف شده، محل احتمالی کاخ پادشاهان صفوی در عباس‌آباد است:

  • موقعیت ساختاری بنای شناسایی شده و قرارگیری آن بر بالای کوه
  • به دست آمدن سفال‌های پوشش بام لعاب‌دار با لعاب‌های آبی، آبی فیروزه‌ای، سبز و قهوه‌ای
  • عدم دست‌یابی به بقایای معماری کاخ در حفاری‌های باستان‌شناختی در محوطه اصلی باغ تاریخی عباس‌آباد
Photo by : Unknown

آسیاب آبی

در جنوب باغ یک آسیاب آبی در میان دو رود پر آب قرار دارد که مصالح عمده تشکیل دهنده آن سنگ، آجر و ملات ساروج است و یک جاده سنگ‌فرش به آن می‌رسد. در این آسیاب، آب توسط یک کانال سرپوشیده به سمت کانال روباز آجری به طول 100 متر می‌رفته و سپس با یک شیب مناسب به سمت چرخ آسیاب هدایت می‌شده است تا پره‌های چرخ را به حرکت درآورد. هدف از ساخت چنین سازه‌ای توسط مهندسان دوره صفوی به حداکثر رساندن میزان بهره‌وری از انرژی آب بوده است.

حمام

در جوار ضلع غربی و در سطحی پایین‌تر از باغ، بنای حمام تاریخی با زیر بنایی به وسعت 160 متر مربع قرار گرفته است. بر اساس مطالعات و بررسی‌ها، این بنا در گذشته دارای سقفی گنبدی‌شکل بوده و برای ساخت آن از آجر و همچنین از تزیینات کاشی و ملات ساروج استفاده شده است.

این حمام دارای چندین بخش بوده که عبارتند از:

  • بخش سربینه (رختکن)
  • فضای میاندر  (حد فاصل بین فضای سربینه و گرمخانه )
  • گرمخانه (محل استحمام)
  • خزانه آب گرم در حد فاصل فضای میاندر و گرمخانه
  • کانال عبور جریان هوای گرم (گربه رو) 
Photo by : Unknown

امکانات مجموعه تاریخی عباس آباد

  • بوفه
  • کافه رستوران
  • سرویس بهداشتی
  • نمازخانه
  • کلبه‌هایی برای اقامت
  • نیمکت
Photo by : Unknown

راه دسترسی به مجموعه تاریخی عباس آباد

آدرس: استان مازندران، بهشهر، جاده بهشهر- گلوگاه، ۶ کیلومتری جاده عباس ‌آباد

در بهشهر وارد بلوار امام رضا شوید تا نرسیده به هتل عباسپور، ورودی جاده عباس‌آباد را در سمت راست خود ببینید. وارد جاده شوید تا در انتهای مسیر به یک خروجی در سمت راست خود برسید که مستقیما به سمت دریاچه عباس‌آباد می‌رود.

هزینه بازدید: ورود به باغ عباس آباد

ایرانی 5,000 تومان 

اتباع خارجی 50,000 تومان

ساعت دسترسی : 08:00 صبح تا 18:00

دغدغه های کارناوالی

همان طور که می‌دانید باغ عباس آباد، اثری ثبت جهانی شده است که باید مراقبت بیشتری از آن صورت گیرد. برپایی بساط کباب و فعالیت‌های تفریحی در این مجموعه علاوه بر اینکه چهره جالبی به آن نمی‌دهد احتمال آسیب به مجموعه را نیز به دنبال دارد. استفاده تفرجگاهی از این مجموعه باید با نظارت بیشتر همراه باشد و آسیب‌ها به حداقل برسند. 

سخن آخر

آیا تا به حال به بهشهر سفر کرده‌اید؟ مجموعه تاریخی عباس آباد را از نزدیک دیده‌اید؟

از دیگر باغ‌‌های ایرانی ثبت جهانی شده ایران چه می‌دانید؟ آیا آن چنان که باید به این آثار توجه می‌شود؟

تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.8

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش تاریخی(عالی) 4.5
شرایط نگهداری و مرمت(معمولی) 2.5
حال و هوای خوش(عالی) 5
امکانات ویژه بازدید(معمولی) 2.5

نقاط قوت

  • از آثار ثبت جهانی شده ایران
  • مهم ترین باغ غیرکویری ایران
  • وجود امکانات رفاهی و تفریحی برای گردشگران

نقاط ضعف

  • نگهداری نامناسب و استفاده به عنوان تفرجگاه
  • کمبود تابلوهای راهنما

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 8 رای

4.3

خانواده

3

انفرادی

1

دوستان

5

زوج

1

آیا بازدید از مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(عالی) 4.7
تنوع و کیفیت امکانات(خوب) 4
کیفیت و تنوع کافه و رستوران‌(خوب) 3.7
امکانات ویژه بازدید(خوب) 3.7

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
روح الله مخلوقه

5

بسیار عالی فقط قیمت بلیط کمتر باشه عالیه و قیمت غذای رستورانها و کافی شاپ

سفر با خانواده, دوستان, همسر
تجربه سفر روح الله مخلوقه به مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

انتشار: 14 شهریور 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
یوسف مردانی

4.2

عباس آباد کلاردشت زیبا تر و تمیزته

تجربه سفر یوسف مردانی به مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

عباس اباد کلاردشت اصلا قابل مقایسه با عباس اباد بهشهر نیست'عباس اباد بهشهر تنها اثر تاریخی ثبت میراث جهانی یونسکو در شمال ایرانه'معروفیت جهانی داره'اون چهارتا درخت که کلاردشت داره همه جا هست.عباس ابادبهشهر اثر تاریخی و معماریه

انتشار: 19 مرداد 1401

انتشار: 13 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ساجده بهشتی

4.3

ما چند سال پیش با یکی از دوستانمون که ساکن بهشهر هست یک روز تعطیل به این منطقه سر زدیم .یادش بخیر

سفر با دوستان
تجربه سفر ساجده بهشتی به مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر

انتشار: 12 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

پرسش:

آیا روز چهارشنبه ۱۴ شهریور مجموعه باز هست؟

انتشار: 13 شهریور 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
پرسش:

سلام خانم فلاح عزیز ممنون از معرفی این باغ. لطفا درباره امکانات کلبه های اقامتی که در متن به اونها اشاره کردین توضیح بدین. ما برای عید میخوایم ازین مسیر به سمت گلستان بریم و میخوایم بدونیم که برای یک شب اقامت خانواده این کلبه ها مناسب هست یا نه؟

کارناوال
در پاسخ به undefined:

سلام دوست عزیز

در شرایط کنونی و با توجه به شیوع ویروس کرونا، در نوروز 99 امکان سفر و اقامت در شهرهای دیگر را ندارید. باید دید که پس از عادی شدن شرایط، وضعیت اقامت و بازدید مجموعه ها به چه صورت خواهد بود.

انتشار: 21 اسفند 1398

انتشار: 10 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

دسترسی به باغ عباس آباد بسیار ساده و جاده آن آسفالت است. این باغ فاصله کمی با شهر بهشهر دارد که با مراجعه به بخش مسیر و نقشه در مطلب معرفی باغ عباس آباد بهشهر، می توانید به آدرس دقیق و راه دسترسی آن دست یابید.

برای آشنایی با آثار ثبت جهانی کشورمان می توانید به صفحه میراث جهانی یونسکو در ایران مراجعه کنید و اطلاعات لازم را درباره هر یک از آنها به دست آورید.

در مازندران اقامتگاه های زیادی وجود دارد که هر یک خدماتی را به شما ارائه می دهند. برای آشنایی با این اقامتگاه ها و مقایسه آنها با یکدیگر به صفحه اقامت در استان مازندران بروید.

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست