کارناوال - راهنمای سفر

دریاچه ارومیه

مرز استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی

4.8

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 20 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

امروز پنج‌شنبه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره دریاچه ارومیه

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

10 اردیبهشت 1399

به روز رسانی

27 آبان 1398

معرفی /

دریاچه ارومیه | بزرگترین دریاچه داخلی ایران

می خواهیم سری به دریاچه ارومیه بزنیم؛ جاذبه‌ای در شمال غربی ایران که فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است. در مورد ویژگی‌های این دریاچه برای‌تان می‌گوییم، تفریحات دریاچه ارومیه را نام می‌بریم و نگاهی به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه داریم. همراه ما باشید.

چرا دریاچه ارومیه؟


  • دریاچه ارومیه از مشهورترین جاذبه‌های طبیعی ایران است
  • این دریاچه به عنوان بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور جهان شناخته می‌شود.
  • مقصدی جذاب برای پرنده‌نگری است و در فصل مهاجرتِ پرندگان می‌توانید گونه‌های مختلفی از آنها را در این دریاچه ببینید.
Photo by : Saeed Mohammadzade

آشنایی با دریاچه ارومیه | بزرگترین دریاچه داخلی ایران

در شمال غربی کشورمان، دریاچه ای به نام ارومیه قرار دارد که در میان دو استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی واقع شده است. این دریاچه به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران نیز شناخته می‌شود و پیش از آنکه خشکسالی گریبان گیرش شود، دومین دریاچه بزرگ آب‌شور دنیا بود.

از اواسط دهه 80، این دریاچه شروع به خشک شدن کرد و حدود 88 درصد از مساحت خود را از دست داد. خشکسالی، احداث بزرگراه بر روی دریاچه، و استفاده بی‌رویه از منابعِ آبِ حوزه آبریزِ دریاچه، از عوامل موثر در خشک شدن آن بودند که البته تاثیر عوامل انسانی بسیار بیشتر از عوامل طبیعی بوده است. بارندگی‌های پاییز ۱۳۹۴ موجب آبگیری بیش از ۷۰۰ کیلومترمربع از نواحی خشک شده در جنوب دریاچه شد و جانی دوباره به آن بخشید. در همین سال وسعت این دریاچه به حدود 6 هزار کیلومترمربع رسید و همین وسعت، نامِ دریاچه ارومیه را در رده بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار داد. 

دریاچه ارومیه 140 کیلومتر طول 55 کیلومتر عرض دارد و حداکثر عمق آن به 16 متر می رسد. بسیاری از شما تصاویری را از دریاچه ارومیه دیده‌اید که به رنگ سرخ و نارنجی است و خبری از آب نیلگون در آن دیده نمی‌شود. این تغییر رنگ بر اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی در داخل دریاچه رخ می‌دهد. این موجودات با کم شدن آب دریاچه و افزایش غلظت نمک، حضور پر رنگ‌تری از خود نشان می‌دهند تا جایی که تاثیر چشمگیری بر روی رنگ آب می‌گذارند.

ثبت ملی و جهانی دریاچه ارومیه

به سبب وجود گونه‌های منحصربه‌فرد گیاهی و جانوری، نام دریاچه ارومیه در سال ۱۳۵۲ در فهرست پارک‌های ملی ایران به ثبت رسید. وسعت این پارک ملی ۴۶۲۶۰۰ هکتار تخمین زده شد و در حدود سال 1354 - 1355 به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره، نامش در فهرست جهانی ثبت شد. ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره، مناطق حفاظت‌شده طبیعی-زیستیِ بین‌المللی هستند که برای جلوگیری از تغییرات برگشت‌ناپذیر و بهره‌برداریِ ناپایدار از منابع طبیعی، در عین نیاز به بهره‌برداری از طبیعت (باتوجه به رشد روزافزون جمعیت) شکل گرفته و به یکی از تقسیم‌بندی‌های مهم در امور حفاظتی جهان تبدیل شده‌اند. 

Saeed Jabbari 
Hossein Mahmoudi 
Mahdi Pourarab 
Ramin Bagheri 

دیدنی ها و تفریحات دریاچه ارومیه

قایق سواری و تماشای جزیره ها: در گذشته یکی از تفریحات جالب توجه دریاچه ارومیه، قایق‌سواری و سر زدن به جزایر مختلف آن بود؛ اما با خشکسالی به وجود آمده در دریاچه، این تفریح کم‌کم رنگ باخت؛ اما با توجه به آبگیری دریاچه در سال 98 این تفریح دوباره جان گرفته و می‌توانید سوار بر قایق شوید و گوشه‌گوشه این دریاچه زیبا را کشف کنید. دریاچه ارومیه، 102 جزیره کوچک و بزرگ را در آغوش خود دارد که هر یک از آنها، ویژگی‌های متفاوتی دارند؛ برخی به نسبت بزرگ هستند و برخی وسعت بسیار کمی دارند. در برخی از آنها حیوانات و گیاهان خاصی دیده می شود و برخی دیگر کاملا فاقد حیات هستند. کوچکترینِ این جزایر، مشت عثمان است و دیگر جزایر مهم آن عبارتند از: جزیره کبودان (قویون داغی)، جزیره اشک، جزیره اسپیر، جزیره آرزو و جزایر نه‌گانه (محل تخم گذاری پرندگان).

دسترسی به قایق‌ها

برای دسترسی به امکانات قایق سواری به بندرشرفخانه در مسیر سلماس به تبریز بروید.

بازدید از منطقه کاظم داشی: در ساحل غربی دریاچه، منطقه‌ای به نام کاظم داشی قرار دارد که تا پیش از خشک شدن دریاچه به صورت یک شبه جزیره دیده می‌شد؛ اما با کم شدن آب دریاچه به بخشی از ساحل تبدیل شد و تنها قسمتی از آن در آب قرار گرفت. در فصل رویش شقایق‌های وحشی، این منطقه به دیدنی‌ترین شکل خود در می‌آید و سوژه عکس برای هنرمندان عکاس می‌شود. 

تماشای غروب و عکاسی: برای ثبت تصاویر بهتر، مقالات صفحه آموزش عکاسی را بخوانید.

Hossein Mahmoodi 

گِل بازی | درمان با دریاچه ارومیه: خواص آب دریاچه ارومیه باعث شده تا گِل و لای کف آن، برای درمان انواع بیماری‌های رماتیسمی، پوستی، اختلال سوخت و ساز بدن، بیماری‌های زنان و... مناسب باشد. غلظت بالای نمک دریاچه، نیز باعث می‌شود تا شناور ماندن روی آب آن تمدد اعصاب را برای فرد، به ارمغان بیاورد. بیماری‌های كلاژن پوستی و مفصلی نیز با لجن و نمک دریاچه‌هایی شبیه دریاچه ارومیه قابل درمان هستند و از دیگر خواص درمانی نمک دریاچه ارومیه نیز می‌توان به درمان بیماری‌های تنفسی مثل آسم و برونشیت و انواع سینوزیت‌ها اشاره کرد. پس معطل نکنید و به یاد خاطرات کودکی‌تان کمی گِل‌بازی کنید تا هم لحظات شادی را برای خود بیافرینید و هم از خواص درمانی فوق‌العاده این دریاچه استفاده کنید. البته برای استفاده از این خواص دست به کارهای خطرناک نزنید و خیلی از ساحل دریاچه دور نشوید.

کریستال‌های نمکی: جذابیت منحصربه‌فرد دیگری که در دریاچه ارومیه وجود دارد، کریستال‌های نمکینی است که گاه به صورت تپه‌های سفید رنگ در اطراف دریاچه دیده می‌شوند و چهره‌ای برفین به جزایر آن می‌بخشند.

پرنده‌نگری: اگر همه چیز در دریاچه بر وفق مراد باشد، با فرا رسیدن فصل مهاجرت پرندگان، جزایر زیبای این دریاچه به محل توقف پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو، پلیکان، کفچه‌نوک، اکراس، لک‌لک، اردک پیسه، نوک‌خنجری٬ چوب‌پا، و مرغ نوروزی تبدیل می‌شوند و امکان تماشای تعدادی از نادرترین گونه‌های پرندگان را فراهم می‌آورد. بسیاری از افراد در فصل مهاجرت راهیِ دریاچه ارومیه می‌شوند تا از انجام دادن فعالیتی به نام پرنده‌نگری غرق در لذت شوند و تجربه‌ای متفاوت برای خود بسازند.

اقامت در سفر به دریاچه ارومیه

در سفر به دریاچه ارومیه می‌توانید در این مکان‌ها اقامت کنید:

  • هتل‌ها، مهمانسراها و خانه‌های محلیِ شهرهای اطراف 
  • کمپینگ در کنار دریاچه

امکانات دریاچه ارومیه

اگر بخت با دریاچه یار باشد و خشکسالی امان دهد، امکانات زیر را می توانید در اطراف آن بیابید:

  • قایق‌های موتوری و پدالی برای گشت و گذار در دریاچه
  • مجتمع‌های گردشگری
  • رستوران و کافه 
  • آلاچیق 
Photo by : Yashar Azari

راه دسترسی دریاچه ارومیه

آدرس: مرز استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی 

بهترین فصل سفر به دریاچه ارومیه

بهترین فصل بازدید از دریاچه، بهار و تابستان است. 

بهار و تابستان: آب و هوای معتدل، بازار سفر به دریاچه ارومیه را داغ می‌کند.

پاییز و زمستان: با سرد شدن هوا، دمای هوا به میزان قابل توجهی در منطقه کاهش می‌یابد.

Photo by : Ali Gooya

دریاچه ارومیه زیستگاه بسیاری از جانداران و گیاهان

دریاچه ارومیه از دو محیط آبی و خشکی تشکیل شده و هر یک از این نقاط تعدادی جاندار را در خود جای داده و زیستگاهی را برای آنها فراهم کرده‌اند. این دریاچه، زیستگاه زمستانی گروه‌های بزرگی از مرغان آبزی همچون اردک‌ها و مرغان دراز پاست و هر ساله تعداد زیادی از فلامینگوها و پلیکان‌های سفید را میزبانی می‌کند. شوری بیش از حد دریاچه از زیست هرگونه ماهی در آن جلوگیری می‌کند؛ اما تنها جاندار آبزی آن سخت‌پوست آرتمیاست که یکی از منابع اصلی تغذیه پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو محسوب می‌شود که امروزه در پی خشکسالی‌ها، دیگر اثری از آن دیده نمی‌شود. 

 در حوزه اکولوژیکیِ دریاچه ارومیه 546 گونه گیاهی به ثبت رسیده است. در این دریاچه ۶۲ گونه باکتری و آرکئوباکتر،27 گونه پستاندار، 212 تا 226 گونه پرنده، ۵ گونه نرم‌تنان دو کفه‌ای، ۴۲ گونه قارچ‌های میکروسکوپی، 41 گونه خزنده ،7 گونه دوزیست و 26 گونه ماهی در این دریاچه و جزایر آن زیست می‌کنند و علاوه بر این، دست کم فسیلِ ۴۷ گونه نیز در آن یافته شده است. 

Photo by : Unknown

نامگذاری دریاچه ارومیه

ارومیه نامی است که به سبب نزدیکی دریاچه به شهر ارومیه، مرکز استان آذربایجان‌غربی، بر آن گذاشته شده است. نام باستانی این دریاچه، چیچست است که به معنای درخشنده است و احتمالا به دلیل وجود املاح معدنی که در سواحل به صورت کریستال دیده می شود، این نام را برای آن برگزیده اند. در دوران میانه، حدود سال های 10 خورشیدی تا 885 خورشیدی،  این دریاچه کبودا یا کبودان نامیده می شد. در دهه ۱۹۳۰ میلادی و مصادف با سلطنت رضاشاه نام دریاچه به افتخار این شاه، به رضاییه تغییر یافت اما پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ باز هم به نام پیشین خود، دریاچه ارومیه نامگذاری شد.

امروزه، ساکنان پیرامون دریاچه، آن را به چندین نام می شناسند:

  • فارسی زبانان با نام دریاچه ارومیه
  • آذری زبانان با نام اورمو گولو (Urmu gölü)
  • و ارمنی ها با نام کپوتان (Կապուտան ծով)
Photo by : Ali Gooya

آب دریاچه از کجا می آید؟

دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ‌ترین آبگیر دائمی در آسیای غربی شناخته می‌شود و حوزه آبریز آن ۵۱٬۸۷۶ کیلومتر مربع است که معادل بیش از ۳٪ مساحت کل کشور ایران را تشکیل می‌دهد.

 ۶۰ رودخانه شامل ۲۱ رودخانه دایمی یا فصلی  و ۳۹ رودخانه دوره‌ای، به این دریاچه می‌ریزند که زرینه‌رود و آجی‌چایی ورودی‌های اصلی به آن هستند و تعدادی از دیگر رودخانه‌های آن عبارتند از: سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، نازلو، زولا و ...

علاوه بر رودخانه‌ها، چشمه‌های درون دریاچه و بارش مستقیم برف و باران نیز یکی دیگر از منابع تامین آب دریاچه ارومیه هستند.

Ramin Mohammadi 

دریاچه ارومیه در تاریخ

یکی از نخستین نشانه هایی که در آن به وجود دریاچه ارومیه اشاره شده است در کتیبه سده نهم پیش از میلاد مسیح در شلمنسر سوم (سلطنت بین ۸۵۸–۸۲۴ قبل از میلاد) بوده که دو نام در محل دریاچه ارومیه در آن به چشم می خورد: پرسواه (به معنی ایرانیان یا پارسیان) و ماتای (یا میتانی‌ها). البته هنوز مشخص نیست که این نام‌ها به منطقه یا قبیله ای اشاره داشته و یا از پیوندی که بین گروهی از نام‌های مردم با شاهان وجود داشته، صحبت می کند.

در زمان حکوت مَنّائیان، این دریاچه مرکز پادشاهی آنها بود و محل زندگی آنها احتمالا در تپه حسنلو در جنوب دریاچه بوده‌ است. منائیان یا مانناها قومی بودند که اقدام به تشکیل حکومتی در جلگه جنوبی دریاچه ارومیه کردند و بیش از یک قرن بر این منطقه تسلط داشتند. منائیان توسط گروهی که متیان نام داشتند از میان برداشته شدند. متیان، مردمان ایرانی مختلفی بودند که با عنوان سکاها، سرمتی‌ها یا کیمری شناخته می‌شدند. در این دوره نام دریاچه نیز متیان بود و هنوز معلوم نیست که این مردم، نام‌شان را از دریاچه گرفته‌اند و یا اینکه دریاچه به واسطه حضور آنها به این نام خوانده شده اما کاملا مشخص است که نام لاتین دریاچه از همین نام گرفته شده است.

در 500 سال گذشته نواحی اطراف دریاچه محل سکونت مردمان ایرانی شامل آذربایجانی ها بوده و حضور دریاچه چهره ای خاص را در سکونتگاه آنان ایجاد کرده است.

Photo by : Unknown

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه

با وجود بارش های ابتدای سال 98 حال و روز امروز دریاچه ارومیه شاید کمی خوب باشد اما هنوز هم خطراتی جدی آن را تهدید می کند که ممکن است برای همیشه ما را از وجود این دریاچه محروم سازند. به یاد داشته باشیم که نبود دریاچه منجر به اختلال در زندگی بسیاری از انسان‌های ساکن در منطقه خواهد شد و مشکلات حادی را به وجود خواهد آورد. 

حوزه آبریزِ این دریاچه با داشتن دشت‌ها یکی از مناطق ارزشمند برای فعالیت های کشاورزی و دامداری در ایران به‌شمار می‌رود و اهیمت بسیار زیادی برای ساکنان منطقه دارد. در صورت خشک شدن دریاچه ارومیه، هوای معتدل منطقه تبدیل به هوای گرمسیری با بادهای نمکی می شود و بسیاری از آلودگی‌ها شامل فلزات سمی سنگین مورد استفاده در صنعت، و مواد سمی مورد استفاده در کشاورزی که به آب‌های سطحی و زیر سطحیِ مرتبط با دریاچه نفوذ کرده‌اند به ریه های مردم می روند و موجب بیماری های تنفسی می شوند. به سبب اهمیت موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه طرح های بسیاری برای مقابله با آن ارائه شد که البته بیشتر آنها در حد حرف ماند.

17 سایت بحرانی، شامل خودِ دریاچه و بعضی زیستگاه های خشکی مهم و تالاب های اطراف دریاچه وجود دارد که باید با اولویت زیاد و به عنوان مهم ترین نواحی جهت مدیریت حفاظتی و حمایتی مطرح گردند. نکته مهم دیگر درباره  این دریاچه حضور دو نوع از پستانداران در معرض نابودی به نام گوزن زرد ایرانی و قوچ و میش ارمنی است که اهمیت حفاظت از این دریاچه را چندین برابر می کنند. 

گونه های در معرض تهدید پرندگان ثبت شده در حوزه اکولوژیکیِ دریاچه ارومیه شامل: با کلان کوچک، اردک بلوطی، غاز پیشانی سفید کوچک، خروس کولی دشتی، عروس غاز، میش مرغ، اردک مرمری، متای پاسرخ، اردک سرسفید و دلیجه کوچک هستند که آن ها نیز نیازمند اقدامات جدی برای حفاظت هستند.

پروژه‌های جاه‌طلبانه توسعه اقتصادی-آبی از یک سو و ساخت بزرگراه ۱۵ کیلومتری بر روی دریاچه با دریچه کوچک ۱/۲ کیلومتری از سوی دیگر، دست در دست هم داده اند تا دریاچه ارومیه را به نابودی بکشانند. جالب است بدانید که تا سال ۲۰۱۲ بیش از 200 سد بر روی رودخانه های حوزه آبریز دریاچه در مرحله آماده بهره برداری، یا پایان مراحل طراحی بودند و این خود می تواند فاجعه ای برای این زیستگاه مهم باشد.

وضعیت دریاچه ارومیه در سال 99

با وجود خبرهای تلخ پاندمی کرونا در بهار 99، طبیعت با بارش های فراوان و لغو شدن تمام سفرها جانی تازه گرفت و  افزایش ۵۸ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه نیز در همین دوران رخ داد. حجم آب موجود در دریاچه ارومیه به 4 میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است و تراز آبی دریاچه ارومیه در بهترین وضعیت طی 10 سال گذشته قرار دارد.

در ویدیوی زیر، روند خشک شدن این دریاچه را از سال ۶٣ تا ٩۶ مشاهده می کنید که با استفاده از تصاویر گوگل ارث ثبت شده است.

تصاویر ماهواره‌ای از دریاچه ارومیه در بازه‌های زمانی مختلف

Photo by : IRNA

سخن آخر

دریاچه ارومیه یکی از کم نظیر ترین جاذبه های طبیعی ایران است که نامش بارها و بارها در مجامع بین المللی مطرح شده است. در برنامه ریزی های تان حتما وقتی را برای بازدید از این جاذبه اختصاص دهید.

اگر تا به حال به این منطقه سفر کرده اید، تجربیات خود را با سایر دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید.

از دریاچه های دیگر ایران نیز برایمان بگویید و اگر دریاچه خاصی را سراغ دارید آن را به ما معرفی کنید.

منتظر دیدگاه های شما هستیم...

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

5

بررسی شده توسط کارناوال

حال و هوای خوش(عالی) 5
سهولت در دسترسی(عالی) 5
ارزش بازدید(عالی) 5

نقاط قوت

  • بزرگترین دریاچه داخلی ایران
  • مناظری زیبا و تماشایی
  • تجربه قایق سواری در صورت امکان

نقاط ضعف

  • در حال نابودی و خشک شدن

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 20 رای

4.8

خانواده

3

زوج

3

دوستان

6

آیا بازدید از دریاچه ارومیه را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
سهولت در دسترسی(عالی) 4.7
حال و هوای خوش(عالی) 4.8
نظافت و شرایط محیط زیستی(عالی) 4.8

دریاچه ارومیه را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد

ارومیه قلب آذربایجان ❤ارومیه ترک تورک ❤

5

ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترک ها ❤یاشاسین اورمیه ❤یاشاسین آذربایجان ❤یاشاسین ترک ❤ارومیه قلب آذربایجان URMİA ❤AZERBAYCAN

سفر با دوستان
تجربه سفر undefined به دریاچه ارومیه

انتشار: 03 مرداد 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟

5

ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترک ها ❤یاشاسین اورمیه ❤یاشاسین آذربایجان ❤یاشاسین ترک ❤URMİA ❤AZERBAYCAN

تجربه سفر undefined به دریاچه ارومیه

انتشار: 26 اردیبهشت 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟

ارومیه قلب آذربایجان ❤ارومیه قلب آذربایجان

5

ارومیه قلب آذربایجان خاک ابدی و خط قرمز ترکها ❤ یاشاسین اورمیه ❤یاشاسین آذربایجان ❤یاشاسین ترک ❤

تجربه سفر undefined به دریاچه ارومیه

انتشار: 05 فروردین 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

غلامرضا بخششی
پرسش:

سلام. آیا میتوان قایق های تفریحی موتوری شخصی را برای استفاده تفریحی در دریاچه به آب انداخت ؟

انتشار: 14 فروردین 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مصطفی اجتنابی
پرسش:

سلام میخواستم بدونم با توجه به شرایط کرونایی آیا هم اکنون میتوانیم برویم

انتشار: 15 تیر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
میلاد علیزاده
پرسش:

سلام از کدوم راه میتونیم به دریاچه ارومیه برسیم؟که فضای کافی برای پارک خودرو ولب دریا جود داشته باشه؟

سحر بحیرائی
در پاسخ به میلاد علیزاده:

سلام همراه گرامی

از هر مسیری که به دریاچه ارومیه بروید می توانید جای پارک آسان پیدا کنید و ازین نظر دچار مشکل نخواهید شد.

انتشار: 05 مهر 1399

انتشار: 02 مهر 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

برای آگاهی از وضعیت دریاچه ارومیه و سایر اطلاعات در مورد این دریاچه به مطلب دریاچه ارومیه در کارناوال مراجعه کنید.

برای دیدن فهرستی از دریاچه های دیدنی کشورمان به صفحه دریاچه های ایران بروید و اطلاعات کامل را در مورد این جاذبه های طبیعی به دست آورید.

سرویس رزرو آنلاین اقامت کارناوال این امکان را به وجود آورده که با انتخاب مقصد و تاریخ سفر اقامتگاه های موجود را ببینید و پس از مقایسه آنها رزرو خود را انجام دهید.

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست