شقایق علیزاده
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
05 مهر 1398
به روز رسانی
01 دی 1398
در این مطلب می خواهیم غذاهای کره جنوبی را به شما معرفی کنیم. در این سفر خوشمزه و رنگارنگ با دسرهای کره ای و انواع نوشیدنی های کره ای نیز آشنا خواهیم شد. بدون شک برخی از این غذاها و خوراکی ها و مواد اولیه شان تعجب شما را بر می انگیزند چرا با فرهنگ ما فاصله زیادی دارند. با کارناوال به کره جنوبی بیایید و خوراکی های کره ای را بشناسید.
در ادامه محبوب ترین غذاهای کره جنوبی را خواهید شناخت:
به عنوان نماینده درجه یک غذاهای کره ای، کیمچی به دلیل داشتن خواص ضد سرطان و ارزش غذایی و همچنین طعم های متنوع، شهرتی جهانی دارد. متداول ترین نوع کیمچی مخلوطی از کاهوی چینی با سیر، پودر فلفل، پیاز، زنجبیل، تربچه کره ای و ... است. کیمچی تخمیر می شود و معمولا چند روز پس از تخمیر، آن را مصرف می کنند. در درست کردن کیمچی از نوعی کاهوی چینی استفاده می کنند و انواع دیگر آن با ترب و کلم نیز درست می شوند. جالب است بدانید که بیش از 100 نوع کیمچی در شهرهای مختلف کره وجود دارد که تفاوت آنها در ادویه و ترکیبات شان است. کیمچی مزه ای شبیه به ترشی ما ایرانی ها دارد بنابراین بدون نگرانی از طعم آن، می توانید کیمچی خود را میل کنید.
کیمچی پای ثابت میز غذای کره ای هاست و به صورت خالی، با برنج یا همراه بقیه غذاها مصرف می شود.
کیمچی
بیبیمباپ یکی از غذاهای رنگارنگ و خوش بر و روی کره ای است که فقط با دیدن ظاهر آن می توانید عاشقش شوید!
بیبیمباپ به معنای پلوی مخلوط است که در کاسه ای بزرگ سرو می شود. ابتدا برنج پخته شده را درون کاسه می ریزند و روی آن را با گوشت، قارچ، سبزیجات از جمله خیار و هویج و جوانه لوبیا، سس سویا و سس فلفل قرمز و یک نیمرو در وسط، تزیین می کنند. بیبیمباپ از آن دسته غذاهایی است که هارمونی و تنوع رنگ که از اصول آشپزی کره ای محسوب می شود در آن رعایت شده است. جالب است بدانید که بیبیمباپ در کره جنوبی انواع مختلفی دارد و شهرهایی مثل جئونجو (Jeonju)، جینگجو (Jinju) و تونگیئونگ (Tongyeong) به دلیل داشتن انواع مختلفی از بیبیمباپ مشهور هستند. این غذا در سال 2011 در نظرسنجی ای که توسط سی ان ان تراول گردآوری شده بود، در لیست 50 غذای خوشمزه دنیا، رتبه 40 ام را کسب کرد.
بیبیمباپ
بولگوگی، گوشت گاو طعم دار شده است که همراه با سس سویا و یا سس فلفل (گوچوجانگ)، پیاز و سیر گریل می شود. راسته، دنده و سینه قسمت هایی از گوشت هستند که در طبخ بولگوگی مورد استفاده قرار می گیرند.
کره ای ها بولگوگی را همراه با برگ های کاهو می خورند؛ به این صورت که گوشت را لای کاهو گذاشته و باید کل لقمه را در دهان خود بگذارند چرا که جویدن و تکه تکه خوردن لقمه مرسوم نیست. در داخل کاهو و در کنار گوشت ممکن است برنج هم بگذارند. به طور سنتی، بولگوگی با خمیر قرمز و تندی به نام سامجانگ خورده می شود.
بولگوگی طعمی شیرین و اندکی تند دارد و شاید با اولین لقمه، مزه ای غیر منتظره از گوشت های رایج را تجربه کنید؛ اما کم کم به این مزه عادت می کنید و بولگوگی تبدیل به یکی از غذاهای محبوب تان می شود. بولگوگی در رستوران های باربیکیو هم سرو می شود و صرفا غذایی سنتی به شمار نمی رود.
محبوبیت بولگوگی از آنجایی مشخص می شود که این غذا رتبه 23 ام را در نظرسنجی جهانی خوشمزه ترین غذاهای دنیا به دست آورده است.
بولگوگی
رامیون در کره یکی از غذاهای روزمره و پر مصرف است که خیلی سریع و فوری آماده شده و قیمت بسیار پایینی دارد. به طور کلی کسی در کره نیست که نودل را دوست نداشته باشد!
رشته و نودل انواع مختلفی دارند و با سس ها و مواد مختلفی مخلوط می شوند. مثلا نودل با سس لوبیای سیاه یا جاجانگ میون را حتما در فیلم های کره ای دیده اید که آن را با ولع و هورت کشیدن می خورند!
رامیون
جاپچه نوعی نودل مخلوط است که آن را از سیب زمینی شیرین تهیه می کنند. این نودل همراه با سبزیجات و گوشت و انواع افزودنی ها بنا به سلیقه آشپز درست می شود. جاپچه را هم به صورت گرم و هم سرد می خورند. این غذا در مهمانی ها هم سرو می شود.
جاپچه
گوشت شکم خوک یا سمگیوپسال یکی از خوراکی های معروف در بین همه مردم کره جنوبی است. این گوشت را به صورت تکه های دراز همراه با سیر و پیاز و ادویه ها گریل می کنند و سپس با قیچی آن را به تکه های کوچک تر می برند و همراه با کاهو یا به صورت خالی می خورند.
سمگیوپسال
بوسام گوشت خوک پخته شده است که به صورت لایه های نازک بخارپز شده و همراه با برگ کاهو سرو می شود. سام (ssam) به معنای پیچیده شده یا بسته بندی شده است و به همین دلیل به گوشت خوک پیچیده شده در لای برگ کاهو بوسام می گویند. بوسام را به همراه سیر، کیمچی، برگ کاهو، برگ کلم چینی، سس سامجانگ، میگو و ... میل می کنند.
بوسام
گالبی که از نظر لغوی «دنده» معنی می دهد و نام غذایی است که در طبخ آن از گوشت گاو، خوک و حتی مرغ استفاده می شود. وقتی نام گالبی را بدون هیچ پسوند و یا پیشوندی می شنوید، غذایی متشکل از ورقه های ضخیم گوشت گاو را انتظار داشته باشید که در مخلوطی از سس سویا و سیر و شکر خوابانده شده و روی آتش گریل شده است. البته این گوشت ها را می توان به صورت گالبی بخارپز (Galbijjim) و سوپ گالبی (Galbitang) نیز سرو کرد.
گالبی
جیگه به معنای آبدار است بنابراین غذاهایی که پسوند جیگه دارند از نوع خورشتی هستند. اگر در کره هوس یک خورشت تند و گرم و با بافت نرم را کردید حتما سوندوبو جیگه را امتحان کنید. این خورشت مخلوطی از گوشت گاو یا خوک، سبزیجات و قارچ و سس قلفل و توفو است که یک نیمرو هم روی آن می زنند و در ظروف سنگی سرو می شود. البته از دیدن ظاهر آن تعجب نکنید، خورشت های کره ای مثل سوپ های ما ظاهری آبکی دارند.
سون دو بو جیگه
کره ای ها برای تحمل هوای گرم و مرطوب کره در تابستان غذاهای مختلفی می خورند که محبوب ترین آن ها ننگ میون یا نودل سرد کره ای است. این نودل ها از گندم سیاه یا سیب زمینی های شیرین درست می شوند. خیار، گلابی کره ای، گوشت گاو و تخم مرغ آب پز از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا هستند.
ننگ میون
بعد از معرفی غذاهای معمول و نرمال کره ای نوبت به معرفی غذایی غیر معمول از دید خارجی ها می رسد! کره ای ها پاهای هشت پاهای کوچک و جوان را تکه تکه می کنند و با آمیختن آنها به سس فلفل یا سس سویا به صورت زنده می خورند. البته نوع سرخ شده این غذا هم وجود دارد و اگر طرفدار خام خواری یا زنده خواری نیستید می توانید هشت پای تان را سرخ کرده و سپس نوش جان کنید. البته اگر می خواهید تکان خوردن پاهای هشت پا را در دهان تان حس نکنید حتما حواس تان باشد که غذا را چندین بار خوب بجوید و سپس قورت بدهید چون امکان دارد خفه شوید!
هشت پا
بر خلاف فرهنگ غذایی ایرانی ها که سوپ به عنوان پیش غذا صرف می شود، در کره سوپ نقش غذای اصلی را دارد. سوپ های کره ای به علت داشتن ریشه های گیاهان دارویی مثل جینسنگ و مواد مغذی دیگر جزو سالم ترین وعده های غذایی هستند.
در ادامه با دو نوع از محبوب ترین سوپ ها آشنا می شویم:
محتویات این سوپ عبارت اند از: یک مرغ تازه درسته، سیر، برنج، سبزیجات، ادویه های مختلف و صد البته جینسنگ که یک نوع ریشه گیاه دارویی است. فقط با خواندن مواد اولیه این سوپ می توانید به مقوی و سالم بودن آن پی ببرید. این غذا در فصل تابستان و زمانی که بی حالی ناشی از گرمای شدید به سراغ تان می آید، می تواند بنیه شما را تقویت کند.
سامگه تانگ
سوپ استخوان و گوشت گاو را در اکثر رستوران های کره می توانید نوش جان کنید. محتویات این سوپ نیز شبیه به سامگه تانگ است با این تفاوت که به جای مرغ از گوشت گاو و نودل به همراه جینسنگ استفاده می شود.
در واقع اکثر سوپ های کره ای مواد اولیه یکسانی دارند و فقط در یک یا دوتا از مواد اولیه متفاوت هستند.
سولونگ تانگ
یکی از معروف ترین دسرهای کره ای ها، فرنی کدو حلوایی است که از کدو حلوایی بخارپز شده به همراه گلوله های برنجی کوچک درست می شود.
این فرنی شیرین و خوشمزه بیشتر توسط بیمارانی که نمی توانند غذای سنگین بخورند مصرف می شود. همچنین برای صبحانه و عصرانه می توانید آن را داغ یا سرد میل کنید.
هوباکجوک
سونگپیون یک نوع کیک برنج است که با خمیر و مواد داخل آن آماده و بخار پز می شود. این کیک برنجی خوشمزه را در جشن چوسوک -جشن ملی برداشت محصول- می خورند و برای همه اعضای خانواده سلامتی و تندرستی را آرزو می کنند. سونگ پیون در رنگ های قرمز، صورتی، سبز، زرد و بنفش تهیه می شود و مواد مختلفی مثل پودر کدو حلوایی برای رنگ زرد یا بلوبری برای رنگ بنفش مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام بخار پز کردن سونگ پیون آن را بر روی لایه ای از برگ های میوه کاج قرار می دهند و همین باعث می شود عطر خوشی به خود بگیرد. قدیمی ها معتقد بودند که به این ترتیب با خوردن سونگ پیون ها، قدرت و استقامت درختان کاج به شخص خورنده وارد می شود و او فرد سالمی خواهد بود.
سونگ پیون
این کوکی های چای سنتی به طور عمده از دانه های کنجد یا آرد برنج درست می شوند. رنگ های طبیعی این کوکی ها ناشی از دانه های سفید، قهوه ای و سیاه کنجد هستند و پودر سبز چای ماچا (Macha) رنگ سبز لطیفی به آنها می دهد.
داسیک
شناخته شده ترین دسر کره ای حتی در خارج از کره، بینگسو است که روزهای گرم تابستان را برای تان دلپذیر و خنک می کند. قطعه های یخ، همراه با دانه های لوبیای قرمز، میسوگارو (پودر چند دانه غلات) و شیر غلیظ شده شیرین به همراه آبمیوه ای که بنا به علاقه تان روی آن ریخته می شود از مواد تشکیل دهنده این دسر هیجان انگیز هستند.
بینگسو
یاکشیک یا یاکباپ نوعی کیک برنجی است که با نوعی برنج چسبناک، عسل، خشکبار و آجیل درست شده و به آن سس سویا، سس کنجد و شکر قهوه ای نیز اضافه می کنند. کره ای ها اعتقاد دارند که عسل ماده ای بسیار مقوی است و خاصیتی دارویی دارد، بنابراین هر غذایی که در آن عسل به کار رود جزو غذاهای مقوی به شمار می رود. یاک در کره ای به معنی دارو و شیک به معنی غذا است؛ بنابراین یاکشیک یک دسر سالم و مقوی به حساب می آید. یاکشیک را به عنوان دسر در مهمانی ها و تعطیلات کره ای و همچنین مراسم و جشن ها به همراه نوشیدنی یا به صورت خالی میل می کنند.
یاکشیک
این دسر یک نوع شیرینی کره ای به شکل ماهی است که از خوراکی های نوشتالژیک کره ای ها به شمار می رود. این شیرینی با آرد، شکر، تخم مرغ، شیر و کره درست می شود. در گذشته داخل این شیرینی را با خمیر لوبیا پر می کردند؛ اما امروزه داخل آن را با مواد متفاوتی مثل شکلات، نوتلا، فرنی و... پر می کنند. این دسر در بین کودکان بسیار محبوب است و کره ای ها در روزهای سرد زمستان و در خیابان ها از خوردن آن لذت می برند.
بونگ اوپنگ
در میان نوشیدنی ها، چای محبوب ترین نوشیدنی رایج تمامی کشورهای آسیایی است و کره نیز از این قاعده مستثنی نیست اما در کنار آن نوشیدنی های دیگری نیز موجودند که اکثرا شیرین هستند. تقسیم بندی نوشیدنی ها به این شکل است: چای، نوشیدنی های میوه ای (Hwachae)، نوشیدنی های به دست آمده از برنج (Tang و Sikhye)، نوشیدنی های به دست آمده از حبوبات (Suksu)، نوشیدنی به دست آمده از آب گیاهان شیرین و ترش (Jang) و نوشیدنی درست شده از خرمالو (Sujeonggwa).
چای در کره جنوبی از برگ، جوانه، شکوفه، ریشه، گل و میوه گیاهان تهیه می شود. چای گل کاملیا، جین سنگ، زنجبیل و چای حبوبات، از پرطرفدارترین نوع چای در بین مردم این کشور محسوب می شوند.
چای در کره جنوبی
یک نوع نوشیدنی خوشمزه سنتی مخصوص جشن ها و اعیاد است که هم می توان آن را در خانه تهیه کرد و هم می توان به صورت قوطی از مغازه ها خرید. اما کره ای ها در جشن های مهم آن را به طور سنتی در خانه درست می کنند. این نوشیدنی از مواد ساده ای مثل آب، آرد مالت جو، شکر و برنج پخته که در داخل آن شناور است درست می شود و به منظور هضم غذا و آرامش بخشی به مصرف می رسد.
شیک هه
اومیجا (Omija) به معنای 5 طعم است و دلیل این نامگذاری به وجود هر پنج طعم شیرین، ترش، شور، تند و تلخ در این نوشیدنی باز می گردد. این نوشیدنی با نام چای توت ماگنولیا نیز شناخته می شود و نوشیدنی هیجان انگیزی است که برای ماجراجویان طعم و مزه گزینه مناسبی به شمار می رود. میوه درخت ماگنولیا ماده اصلی در تهیه این چای است که به صورت گرم یا سرد سرو می شود.
اومیجاچا
دچوچا در واقع همان چای عناب است که گاهی آن را با دانه های کاج تزیین می کنند.
دچوچا
غذای کره جنوبی به واسطه ویژگی هایی همچون دارا بودن مواد مغذی و دارویی، داشتن آداب منحصربه فرد و الهام از طبیعت شناخته شده است و از سالم ترین غذاها بین تمامی کشورها به شمار می رود. کره ای ها معتقدند هر چیزی که ظاهر خوبی داشته باشد حتما خوشمزه هم هست! و به همین دلیل در استفاده از هارمونی رنگ ها در تزیین غذا و حفظ ظاهر آن کم نمی گذارند. یکی دیگر از ضرب المثل های کره ای می گوید که بدن و زمین جدا از هم نیستند و این به معنای آن است که در تهیه غذا باید از محصولات طبیعی زمین استفاده کنیم تا بدنی سالم و قوی داشته باشیم.
فرهنگ غذایی کره ای ها
وقتی وارد یک رستوران کره ای می شوید و غذایی سفارش می دهید می بینید که علاوه بر غذای اصلی ظروف کوچک زیادی هم با محتویات مختلف سرو می شود که گاها کل میز را پر می کنند. اینها پیش غذا یا دسر نیستند. به اینها اصطلاحا مخلفات (side dish) یا بنچان می گویند که در واقع موادی هستند که شما در خوردن غذای تان به آنها احتیاج دارید. کیمچی پای ثابت تمامی بنچان هاست. تنوع بنچان ها به قدری زیاد است که نمیتوان همه آنها را شمرد یا نام برد. در واقع هر سرآشپز یا رستوران بنا به سلیقه خود می تواند انواع بنچان ها را به همراه غذا سرو کند. چند نمونه از بنچن های ثابت کنار غذاها عبارت اند از : کیمچی، برگ کاهو، جوانه سویا، جلبک و سبزیجات و... .
اگر نمی دانستید که چگونه باید از همه بنچان ها در خوردن غذای تان استفاده کنید حتما از گارسون کمک بگیرید!
بنچن
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم شما را با گوشه ای از فرهنگ اصیل غذایی کره جنوبی آشنا کنیم و با هم غذاها و خوراکی های محبوب کره ای را بشناسیم.
شما تجربه خوردن غذاهای کره ای را داشته اید؟
نظرتان راجع به مزه و ذائقه غذایی کره ای ها چیست؟
کدام غذا را پیشنهاد می کنید؟
منتظر دیدگاه های تان هستیم...
آیا این مطلب مفید بود؟
14 دیدگاه
بوگولگی و بیبیمباپ و ننگ میون از خوشمزه ترین غذاهاست اما سلیقه ای هست من مامانم از بیبیمباپ بدش اومد 😐
انتشار:03 آذر 1402
آیا این دیدگاه مفید بود؟
بین نودل و رامیون فرقی هست ؟
بله رامیون آب داره و کنارش کیمیچی و مخلفات هست ولی نودل بدون آب و خالی خورده میشه
03 آذر 1402
نودل فقط رشته ی خالیه ولی رامیون با مخلفاتشه
09 شهریور 1402
بله
09 شهریور 1402
انتشار:20 بهمن 1401
آیا این دیدگاه مفید بود؟
عالییی بود👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
انتشار:01 دی 1401
آیا این دیدگاه مفید بود؟
دیدنیها و تفریحات محبوب
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.